Raad van 11

“De Markies met zijn twee adjudanten zien er altijd zo stralend uit, maar wie zijn die andere knappe mannen?”Een vraag die bij vele dames hangt. Dat lieve dames is nou de raad van 11! Raad van elf is een van de meest belangrijke commissies binnen de hele vereniging. Carnaval draait om feest en gezelligheid, daarom hebben wij een club bij elkaar gezocht om er pas echt een feest van te maken! Deze knappe koppen zijn ook dit Carnavalsjaar niet meer te stoppen!

Wie weet te bokken, moet ook weten te staan. Wij als Raad van elf houden ons hier aan! De Raad van 11, daarom ook vaak gezien als diehards van de vereniging. Als een feestje door is gegaan tot in de late uren zorgen wij dat wij er de volgende dag weer staan, in schone kledij, ondanks de voorvallen die de voorgaande avond met zich mee kan hebben gebracht.

“Bottelier? Nestor? Waarom staat dat op jullie hoeden?”

Onze hoeden? Steken zal je bedoelen! En dan bedoelen we niet zo’n lekkere steak als de Othmarridders aan Ossenvoort gaf, maar een Steek voor op de kop! En deze “medailles” die wij dragen noemen wij Onderscheidingen. Nestor, de langst zittende binnen de Raad van 11, dit betekend dus niet per se de oudste! De Bottelier is de belangrijkste functie van onze vereniging. Hij haalt de drankjes voor de Raad van 11. Iedereen wil de Bottelier dan ook te vriend houden!

“Oh ja, hij haalt de drankjes, of terwijl jullie drinken alleen maar bier?”

Ho Ho, naast bier drinken nemen wij ook tijd voor de mooiste dames van het feest! Ah nee, geintje natuurlijk! Raad van 11 is hard werken! Ieder lid van de Raad van 11 is ingedeeld in één of meerdere van de commissies. Dit maakt ieder lid van de Raad van 11 betrokken met de vereniging. Naast de commissies is de Raad van 11 vaak te vinden in de loods op de plakdagen, helpen ze graag mee met eieren verkopen en soortgelijke activiteiten zoals de fietsenstalling. En nu jullie weer!

“Raad van elf?? Kunnen jullie niet tellen dan?”

Wanneer wij als commissie ons strak aan de 11 personen zouden houden is er vaak de kans dat iemand ziek is of afwezig. Dan bestaat er dus de mogelijkheid dat het Trio met een kleine club aankomt op een van de feesten. Wij hebben er voor gekozen extra personen binnen de Raad van elf te nemen om dit te voorkomen en altijd met een mooie grote groep aanwezig te zijn.

Ik hoop dat ik jullie zo een beetje duidelijkheid heb geschept over de Raad van 11! Heb je voor de rest nog vragen over de Raad van 11, spreek iemand van ons gewoon even aan! Onze heren staan open voor de gekste vragen!

Alaaf!!

Dirk Huusken,
Vorst Siepeljonkers

goodgoan!

Blijf je ons volgen?

© 2020 C.V. de Siepeljonkers.
Alle rechten voorbehouden.

Schulten Media